Ik ben Marieke en woon in Amsterdam 34 jaar oud en sinds 17-08-2011 moeder van Nova Lotte en 11-02-2015 van Julius Nicolaas.

Ik heb een eigen bedrijf waarbij ik  naailes aan kinderen, tieners en  volwassen geef. Daarnaast ontwerp en maak ik textielproducten onder mijn eigen label iek en heb ik een kinderkledinglabel samen met jet onder de naam iek&jet. Daarnaast maak ik sinds 2015 ook trouwjurken.
Vroeger wilde ik altijd modeontwerpster worden en zo ging ook mijn pad via vbo-mode&kleding naar het mbo voor mode&kleding door naar de kunstacademie in Utrecht (2001), echter na één jaar had ik het wel gezien daar in Utrecht en ging ik een sociale studie doen in Amsterdam. Na dat jaar heb ik nog een beetje gestudiehobt en heb ik uiteindelijk Cultureel maatschappelijke vorming aan de HvA afgerond.

Vijf en een half jaar heb ik gewerkt in de horeca, eerst als bijbaan daarna als bedrijfsleidster maar ik voelde dat ik meer kon en wilde doen. Daarnaast voelde ik ook nog steeds de grote behoefte om toch een master te halen en zo ben ik in september 2009 weer begonnen met studeren.

De studie was zeer inspirerend en interessant en heeft ook weer oude interesses aangewakkerd bij mij waarin ik weer creatieve uitspattingen tot werkelijke producten moest brengen. Zo ben ik iektextiles begonnen. Na een half jaar gingen er veel dingen lopen voor iek die ik toen moest aanpakken waardoor ik toen heb gekozen me voorlopig volledig toe te leggen op mijn bedrijf. Nu 5,5 jaar later is dat een heel goede keuze gebleken.


Mijn passies zijn zeer uiteenlopend van human interest, kunst, literatuur etc. en kinderen. Daarom heb ik een kindernaailesaanbod. Kinderen zijn veel puurder in hun idee
ën en zijn vaak bijzonder gepassioneerd als ze kiezen om naailes te volgen. Zelf ben ik ook begonnen toen ik zes was of misschien nog wel jonger met één klosje blauwe garen en één klosje oranje garen en een heleboel oude kleren en lappen. In die tijd kon ik aan niks anders denken dan aan kleding maken en ideeen uitwerken. Diezelfde passie zie ik bij kinderen terug en herken ik als geen ander en daarom kan ik goed inspelen op hun belevingswereld en behoeften. Door ook een jaartje PABO te hebben gedaan heb ik didactische vaardigheden opgedaan en daarnaast heb ik als naaidocent gewerkt bij een klein modevakschooltje in Amsterdam.


Nu ben ik alweer 5,5 jaar bezig als ondernemer en het bevalt prima! In 5,5 jaar tijd ben ik van 2 kinderen thuisles geven naar ongeveer 80-90 cursisten gegaan verdeeld over tien lessen in de week.